Gamla bilder

Gamla bilder från en svunnen tid är ytterligare ett stort intresse. Jag har haft förmånen att få jobba med gamla bilder, främst gamla glasplåtar från Anders Wiklunds Ateljé här i Nässjö. Har lagt upp ett sökbart register och skannat ca 18 000. Pysslar fortfarande med detta när tid och tillfälle ges. Det finns ca 25 000 glasplåtar. Bilderna är från ca 1897-1927. Bilderna tillhör Nässjö Hembygdsförening.

I stort sett alla familjebilder och bröllopsfoton är inskannade.

Jag hjälper även folk med att identifiera bilder från gamla fotoalbum, samt att visa gamla bilder på släktingar. Mycket roligt och givande. Man får uppgifter om personerna på bilden som sparas för framtiden.

Ta en titt på kläderna, håret, ansiktsuttryck, miljön på bilderna. Man behöver igentligen inte veta vem det är, eller var bilden är tagen. Det är en glimt av vår historia, en del av vårt arv.

Så släng inte era gamla fotoalbum. Skänk till en hembygdsförening eller något. Bilder är ett kulturarv. En bild säger mer än tusen ord.

Har du några gamla bilder från Wiklunds Ateljé? Vet du inte vem där är? Du kanske vill veta när bilden är tagen? Skicka ett mail så ska jag se om jag kan hitta dom.

I somras hade jag en liten utställning med gamla bröllopskort från Wiklunds Ateljé. Har ni något bröllopskort från Wiklunds, maila gärna om ni undrar vem det kan vara, jag kan ha svaret. Bilderna är från 1900-1927 med ett kort från 1899. personerna kommer mestadels från Småländska höglandet men även andra ställen i Småland kan förekomma..Det kommer kanske en sökbar lista här på de namn jag forskat fram framöver.

g-136.jpg 90115a.jpg
Fyra okända damer (g-136) Okänd liten (90114a)
92122a.jpg 92072a.jpg
Okänd familj (91095) Okänt par på okänd plats (92072a)

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)